احوال فرش پرس و جو شد!
در حاشیه برگزاری نمایشگاه «نقش و فرش»، وضعیت اکنون و آینده فرش ایرانی در نشست ویژهای مرور شد.
در این نشست که عصر روز چهارشنبه 7 آذرماه 1403 در مرکز همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی در سخنانی با عنوان «پرسوجو از احوال فرش» به تبیین وضعیت اکنون و آینده فرش ایرانی پرداخت.
حمید کارگر با برشمردن ویژگیهای درونی هنر- صنعت فرش ایران و عناصر بیرونی تاثیرگذار بر آن، تنگناهای اقتصادی، تغییر در سبک زندگی و سلایق مصرفکنندگان، سیاستگذاریهای ناروا برای فرش، فشارهای تحریمی و خودتحریمیهای داخلی را ازجمله عوامل ایجادکننده وضع کنونی این هنر- صنعت دانست.
وی با اشاره به کاهش چشمگیر صادرات فرش دستباف ایران که در چند سال اخیر به یکدهم و به کمتر از 40 میلیون دلار در سال تنزل یافته است گفت: در کنار تحریمهای برونمرزی، شعارزدگی و بیعملی در مدیریت داخلی این هنر- صنعت، نبود تبلیغات داخلی و خارجی، رشد تصاعدی بهای مواد اولیه، اصرار به شتاب در بازگرداندن ارز حاصل از صادرات فرش، بیتوجهی به رقبا و استفاده نکردن از دانش و ابزار بازاریابی نیز پدیدآورنده این ناخوشاحوالی فرش بودهاند.
عضو انجمن علمی فرش ایران همچنین با ذکر امیدواریها برای بقا و بهبود فرش ایران در آینده افزود: فرش ایرانی –اگرچه با کاهش کمیت تولید- باقی خواهد ماند و به همت هنرمندان گمنام و دلسوزان این هنر- صنعت فرهنگ و هنر و هویت این سرزمین را نمایندگی خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی پس از مرور بیمها و امیدها به ذکر برخی توانمندیهای ویژه در فرش دستباف ایران و کنشگران این عرصه پرداخت و توجه به آنها را موجب اعتلا و بقای این هنر دانست.
در ادامه این نشست فیلم کوتاه «دلبافتهها» که به سفارش شرکت فرش آستان قدس رضوی به کارگردانی وجیهالله شیرمحمدی و تهیهکنندگی محسن زینالعابدینی تولید شده است به نمایش درآمد.