عنوان اسلاید
عنوان اسلاید
slide-95e624e
slide-e9e1b90
دارای بزرگترین کارگاه‌های متمرکز تولید فرش دست‌باف در ایران
slide-42e5273
آخرین اخبار و رویدادها

  • اخبار شرکت
  • اخبار فرش
فرش در فناورانه

شرکت فرش آستان قدس رضوی و خدماتی که این شرکت در هنر- صنعت فرش دستباف ایران و در حرم مطهر رضوی به انجام می‌رساند در برنامه «فناورانه» ارائه شد. در آستانه ولادت حضرت رضا(ع)، مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی با حضور در تلویزیون اینترنتی «شمس‌تی‌وی» به تبیین فلسفه تأسیس، تاریخچه و ویژگی‌های تولید فرش در این شرکت پرداخت. حمید کارگر در این برنامه که از صحن آزادی حرم مطهر رضوی و با پخش زنده روی شبکه شمس‌تی‌وی و دیگر شبکه‌های اجتماعی در معرض مخاطبان قرار داشت، افزون بر مفروش شدن حرم رضوی به دستبافته‌های نفیس، حفظ هنر فرش ایرانی، توجه به کیفیت و اصالت و نیز اشتغال‌زائی را از جمله اهداف ایجاد این شرکت برشمرد. وی با تأکید بر برخی ویژگی‌های منحصربه‌فرد در این شرکت، ازجمله تولید متمرکز و یکپارچه، استفاده از رنگرزی طبیعی، نظارت مستمر و دوری از هر گونه تقلب در بافت و نیز امکان سفارش‌پذیری، درباره رویکرد تازه در تنوع‌بخشیدن به تولیدات و گرایش به توسعه بازار فرش نیز توضیحاتی ارائه کرد. مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی همچنین به تشریح چگونگی تولید و اهدای 162 تخته فرش دستباف با مساحت بیش از 1600 مترمربع در آستانه دهه کرامت و از آستان قدس رضوی به آستان مقدس قم پرداخت. کارگر انعقاد تفاهم‌نامه و اجرای برنامه‌هایی مشترک با نهادهایی همچون «پژوهشگاه رنگ»، «انجمن علمی فرش ایران»، فرهنگستان هنر» و «موسسه آموزش عالی فردوس» را از جمله رویکردهای تازه در حوزه سنتی فرش برشمرد....

نمادی از مشهد در قم

تابلوفرشی با نقش کاشیکاری ایوان عباسی حرم مطهر رضوی در آیین آغاز دهه کرامت ارائه شد. این تابلوفرش که در کارگاه شرکت فرش آستان قدس رضوی بافته شده است، در روز ولادت حضرت معصومه(س) در حرم مطهر ایشان ارایه شد. تابلوفرش یادشده در رجشمار 50 و در ابعاد 115 در 86 سانتی‌متر با ابریشم و پشم مرغوب و رنگ گیاهی بافته شده است و نقشۀ آن لچک ترنج با زمینه لاجوردی و حاشیه شیری است که ترنج میانی به نام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مزین شده است. صحن انقلاب اسلامی در حرم مطهر رضوی 4 ایوان دارد که در دوره شاه عباس اول در 981 ه.ش ساخته شده است. یکی از این ایوان‌ها که روبه‌روی گنبد در ضلع شمالی صحن قرار گرفته به ایوان عباسی یا باب طبرسی معروف است. حدود 50 سال پس از ساخت این ایوان، به دستور شاه عباس دوم تزئیناتی برای نماسازی به آن اضافه شد و از آن زمان تا اوایل دهه 50 خورشیدی دچار فرسایش و آسیب‌هایی در بافت بنا و کاشی‌کاری شد و در نهایت به دستور تولیت وقت مورد مرمت قرار گرفت. در این مرمت، بخشی از تزئینات ایوان بازسازی یا تعمیر و بخشی دیگر طراحی و به مجموعه اضافه شد. یکی از این تزئینات قاب کاشی است که در مرکز محراب پایین ایوان قرار گرفته و بدون امضا و تاریخ است؛ اما از شواهد و قرائن چنین گمان می‌رود که طراحی و اجرای آن توسط استاد زبردست کاشی‌کاری «محمدحسن رضوان» صورت پذیرفته است. این میراث ارزشمند در «شرکت فرش آستان قدس رضوی» تبدیل به نقشۀ قابل بافت شد و سپس با دستان هنرمند قالیبافان این شرکت به‌عنوان تابلوفرشی فاخر بافته و عرضه شد.

نقشه شماره یک
نقشه شماره سه
نقشه شماره دو
نقشه شماره چهار


آخرین مقالات

گنجینه فرش‌های وقفی؛ از سجاده حاج حسین ملک تا فرش‌های نفیس 100 ساله

گنجینه فرش‌های وقفی؛ از سجاده حاج حسین ملک تا فرش‌های نفیس 100 ساله

موزه‌های کشور با گردآوری فرش‌های نفیس دوره‌های مختلف تاریخی از گوشه و کنار کشور، حافظ بخشی از تمدن و تاریخ ایران اسلامی هستند. موزه ملی ملک نخستین موزه وقفی- خصوصی کشور، از جمله این موزه‌ها است.