شرکت فرش آستان قدس رضوی میتواند به زایشِ ققنوسوارِ فرش دستباف ایرانی یاری برساند.
رئیس هیئت مدیره شرکت فرش آستان قدس رضوی با بیان این گزاره افزود: فرش دستباف ایرانی همچون ققنوس مرغی نادر و بیهمتاست که گرچه ممکن است پس از هزار سال عمرش پایان یابد اما از خاکسترش ققنوسی دیگر زاده میشود و باز به حیات ارجمند خود ادامه میدهد.
دکتر حمید کارگر با اشاره به تنگناها و آسیبهای کنونی که هنر- صنعت فرش دستباف ایران را تهدید میکند گفت: بیمهریها و کملطفیها در حق این میراث کهن ایرانی که هم وجوه شاخص فرهنگی و هنری دارد و هم از منظر اشتغالزائی و ارزآوری درخور توجه است، موجب شده تا شرایط مطلوبی را شاهد نباشیم و فرش ایرانی را دچار دشواریهای گوناگون میبینیم اما همیشه راه برونرفتی موجود است.
وی ادامه داد: بیثباتیهای اقتصادی، تحریمهای مستقیم و غیرمستقیم، تورم و گرانی حاکم بر فعالیتهای اقتصادی از جمله بهای رو به افزایش مواد اولیه، کاهش تقاضای داخلی و خارجی برای فرش دستباف، ظهور انواع کفپوشها و زیراندازهای جایگزین، اتخاذ برخی سیاستهای آسیبرسان و ناروا، فاصله گرفتن از بازار جهانی و نیاز و سلیقه مخاطبان و… موجب شده است تا شرایط کنونی مطلوب و قابل اعتنا نباشد.
وی در عین حال یأس و ناامیدی را راهگشا ندانست و افزود: فرش ایرانی در عمر چند هزارساله خود ناملایمات زیادی را از سر گذرانده و همچنان استوار و خوشنام باقی مانده و چون ققنوسی پس از هر آسیب و تنگنا سربرآورده است.
دکتر حمید کارگر ادامه داد: شرکت فرش آستان قدس رضوی با پیشینهای چهل ساله و با اتکا به تجارب اندوخته خود در تولید فرشهای اصیل و باکیفیت بر آن است تا سهم موثرتری در حراست و پاسداری از این میراث کهن و ارزشمند ایفا کند و به اعتلای بیش از پیش هنر- صنعت فرش دستباف ایران یاری برساند.
رئیس هیئت مدیره شرکت فرش آستان قدس با برشمردن برخی ویژگیها و مزیتهای این شرکت گفت: دارا بودن چندین کارگاه تولید متمرکز فرش دستباف که در سطح کشور کمنظیر است و نیز در اختیار داشتن ارکان مهم زنجیره تولید فرش دستباف همچون رنگرزی، بافت، پرداخت، قالیشویی و نیز تجربه انباشته چهل ساله در کنار خدماترسانی مستمر به بارگاه مطهر رضوی شرایطی را رقم زدهاست که این شرکت بتواند بهعنوان یکی از بزرگترین و نامدارترین شرکتهای تولید فرش در کشور، مهیای نقشآفرینی گستردهتر در این هنر- صنعت باشد.